Voeding & trakteren

Ons assortiment voedingsmiddelen is zorgvuldig geselecteerd. Ook traktaties zien wij graag zo gezond mogelijk. Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Stel ze gerust aan de medewerkers op de locatie! 

Diëten en allergieën

Wij hebben een vast assortiment producten waaruit wij de maaltijden samenstellen. Uiteraard houden we graag rekening met diëten en allergieën. Laat ons via dit formulier het dieet of de allergie weten. Wijzigt het dieet of de allergie? Vul dan opnieuw het formulier in, zodat wij steeds goed op de hoogte zijn!

Heeft uw kind voeding nodig buiten het assortiment, dan dient u dit zelf aan te schaffen en te bekostigen. Dit heeft geen invloed op de prijs die u voor de opvang betaalt.

Ontbijt

Kinderen die vóór 07:30 uur op de locatie zijn, kunnen bij Yes! Kinderopvang ontbijten. Het ontbijt dient u zelf mee te geven. Kinderen die na 07:30 uur naar de opvang komen, kunnen niet bij ons ontbijten. Dit geldt uiteraard niet voor baby's.

Lunch

De medewerkers stimuleren de kinderen om gevarieerd te eten door bijvoorbeeld zoet af te wisselen met hartig. Het voedingscentrum adviseert voor kinderen in de basisschoolleeftijd maximaal vier boterhammen. In overleg met de ouders kunnen we hiervan afwijken. In de vakantieweken bakken we vaak (pannen)koekjes, frietjes, appeltaart of iets anders lekkers.

Tussendoortjes

 Kinderen krijgen geen snoep bij Yes! Kinderopvang. Wel zorgt Yes! voor een soepstengel, crackertje of een stukje fruit bij het drinken. 

Warme groentehapjes

Om organisatorische redenen krijgen de kinderen na 16:00 uur geen warme groentehapjes.

Trakteren 

Jarig zijn is een feest! Uw kindje mag dan natuurlijk trakteren (dit is uiteraard niet verplicht). Wij zien graag traktaties die zo gezond mogelijk zijn. Traktaties met veel toevoegde suikers en/of vetten geven we mee naar huis. De jarige mag dan een kaakje van Yes! trakteren.   

Voorbeelden van leuke en gezonde traktaties

Kruidkoek, volkoren kaakjes, krentenbrood, kleine krentenbol, eierkoek, ontbijtkoek, rijstwafels, knakworstjes, stukjes kaas of worst, krenten, fruit en in de zomer bijvoorbeeld een klein waterijsje. Buiten deze traktaties kunt u ook denken aan een klein cadeautje, bijvoorbeeld een klein leesboekje. Meer suggesties voor gezonde traktaties (met plaatjes) vindt u op internet. Heeft u vragen over de traktatie van uw kind? Dan kunt u altijd bij de pedagogisch medewerker terecht.  

Aangepaste traktatie 

Sommige kinderen mogen niet alle voedingsmiddelen eten. Het zou plezierig zijn om voor deze kinderen een andere traktatie te verzorgen. Voor informatie over de kinderen in de groep van uw kind, kunt u contact opnemen met de pedagogisch medewerker.