Laatste nieuws

Kinderboekenweek op peuterspeelgroep Schaepmanlaan

Kinderboekenweek op peuterspeelgroep Schaepmanlaan

De peuters van peuterspeelgroep Schaepmanlaan (in basisschool De Toermalijn) hebben onlangs genoten van veel (voor)leesplezier tijdens de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar was ‘op reis’ en op de peuterspeelgroep stonden verkeer en vervoersmiddelen centraal.

Opvang in 2020

Opvang in 2020

Ouders die gebruikmaken van onze opvang hebben rond 22 november belangrijke informatie ontvangen over de opvang in 2020. Maakt u gebruik van onze opvang en heeft u geen informatie van ons ontvangen, ook niet in uw Spambox? Stuur dan even een berichtje naar klantenservice@yeskinderopvang.nl. Vermeld daarbij in ieder geval de voor- en achternaam van uw kind, de opvangsoort en de locatie. Dan helpen we u graag verder. Alvast bedankt!
Bent u benieuwd wat uw netto opvangkosten in 2020 gaan zijn? Vul uw gegegens dan hier in onze online rekentool in.

Nieuwe BSO-locatie in Zwijndrecht

Nieuwe BSO-locatie in Zwijndrecht

Goed nieuws voor de kinderen van basisschool de Dolfijn in Zwijndrecht! We openen daar namelijk een nieuwe BSO-locatie. En omdat dit een nieuwe BSO-locatie is, zijn er nu nog een paar plekjes vrij. Kinderen zijn van harte welkom om hier voor en na schooltijd te komen spelen.

Kozijnen van locatie De Were vervangen!

Kozijnen van locatie De Were vervangen!

In de zomervakantie heeft Veld Kozijntechniek in opdracht van Yes! Kinderopvang de kozijnen van kinderdagverblijf De Were vervangen. Deze modernisering was noodzakelijk en is bijzonder fijn; het komt het klimaat in en rondom het pand ten goede.

Clinics BSO vergroot emotionele en lichamelijke veiligheid van de kinderen

Clinics BSO vergroot emotionele en lichamelijke veiligheid van de kinderen

Onder de noemer ‘Voel je sterk’ volgen de kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) van Yes! Kinderopvang leuke en leerzame clinics. De clinics zijn niet alleen erg leuk, maar ook bijzonder waardevol voor de kinderen én de pedagogisch medewerkers. De band tussen de kinderen en de pedagogisch medewerkers wordt extra versterkt.

BSO's Ridderkerk winnen wedstrijd Ravottuh

BSO's Ridderkerk winnen wedstrijd Ravottuh

Super leuk nieuws voor onze BSO-locaties Bilderdijklaan en Prinsenstraat in Ridderkerk. Zij hebben de wedstrijd van Ravottuh ‘Ridderkerk naar buiten’ gewonnen! Ravottuh stimuleert kinderen om buiten te spelen in een avontuurlijke, groene omgeving en schreef een wedstrijd uit waarbij deelnemers ideeën konden aandragen om meer naar buiten te gaan. De kinderen hebben enthousiaste ideeën op papier gezet en daarmee een geldbedrag gewonnen om hun plannen samen met Ravottuh (gedeeltelijk) te realiseren.

Clinics bij BSO’s Yes! Kinderopvang

Clinics bij BSO’s Yes! Kinderopvang

Onder de noemer ‘Voel je sterk’ volgen de kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) van Yes! Kinderopvang sinds kort leuke en leerzame clinics. De clinics zijn niet alleen erg leuk, maar ook bijzonder waardevol. Ze dragen bij aan het vergroten van de emotionele en lichamelijke veiligheid van de kinderen: ‘Ik mag er zijn en ik mag zijn wie ik ben’. Dit is een onderdeel uit het pedagogisch beleid van Yes! Kinderopvang en is een voorwaarde voor kinderen om te kunnen ontwikkelen. 

Kinderparticipatie bij Yes! Kinderopvang: pixelproject 

Kinderparticipatie bij Yes! Kinderopvang: pixelproject 

Om kinderen voor te bereiden op de maatschappij moeten we ze allerlei dingen leren zoals bijvoorbeeld bewust een eigen mening vormen en deze mening uiten. De buitenschoolse opvang van Yes! Kinderopvang stimuleert dit; kinderparticipatie vindt Yes! erg belangrijk. Op de locatie Emmastraat heeft dit een geweldig pixelproject opgeleverd!  

Echte sneeuw tijdens het thema Winter op de peuterspeelgroep

Echte sneeuw tijdens het thema Winter op de peuterspeelgroep

Op de peuterspeelgroep van Yes! Kinderopvang spelen kinderen van 2 tot 4 jaar. Peuters ontwikkelen er belangrijke vaardigheden en raken alvast vertrouwd met de basisschool. Ook wordt er met verschillende leerzame thema’s gewerkt. Peuterspeelgroep Schaepmanlaan in Zwijndrecht heeft onlangs aan het thema ‘winter gewerkt. En gelukkig lag er ook echte sneeuw, hoe leuk is dat?!

BSO-kinderen organiseren Nieuwjaarsreceptie

BSO-kinderen organiseren Nieuwjaarsreceptie

Bij Yes! Kinderopvang spelen kinderen na schooltijd op de buitenschoolse opvang. De bso is voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Binnen Yes! Vinden we kinderparticipatie heel belangrijk en daarom gaan de pedagogisch medewerkers regelmatig met de kinderen in gesprek om te vragen of ze het nog naar hun zin hebben en wat ze eventueel anders zouden willen zien.