Engels


Spelenderwijs kennismaken met de Engelse taal vanaf 2 jaar

Bij Yes! Kinderopvang kunnen kinderen vanaf 2 jaar spelenderwijs kennismaken met de Engelse taal. Fruit, kleuren en tellen in het Engels, spelenderwijs leren ze de woordjes. Als Benny 'in the house is' spreken de medewerkers en kinderen Engels. Ze volgen een  programma dat past bij de leeftijd van de kinderen. Jong geleerd is oud gedaan. Op deze manier groeien de kinderen op met de Engelse taal. Zonder schroom en geheel spelenderwijs. En de ouders? Die zijn enorm enthousiast als kun kind thuis Engelse woordjes gebruikt.

Gunstige invloed op de ontwikkeling

Op jonge leeftijd een andere taal leren is bijzonder goed voor de ontwikkeling van kinderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat op vroege leeftijd een tweede taal leren, een gunstige invloed heeft op de ontwikkeling van mensen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld beter multitasken, beter problemen oplossen en beter leren. Kinderen stimuleren in hun ontwikkeling vinden we bij Yes! Kinderopvang zo belangrijk dat we met diverse programma’s werken die hierop gericht zijn. Zo gebruiken we om spelenderwijs Engels te leren vanaf twee jaar Benny's playground en de activity boxes van Early Bird. 

Benny's playground op het dagverblijf en de peuterspeelgroep

Early Bird is perfect afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Op het kinderdagverblijf en peuterspeelgroep werken we met het programma Benny’s Playground waarin pop Benny de hoofdrol speelt. Benny spreekt alleen Engels. De kinderen benoemen voorwerpen en activiteiten, doen spelletjes en leren liedjes in het Engels. Gebaren, expressie en beweging ondersteunen de Engelse taal, waardoor de kinderen spelenderwijs de taal leren, zonder dat de moedertaal eraan te pas komt. Het programma is gericht op meer, beter en vroeger Engels leren.   

Tot en met de middelbare school

Als de kinderen op vierjarige leeftijd doorstromen naar de basisschool is de Engelse taal ze niet vreemd meer. Dit zorgt voor een goede aansluiting op een basisschool waar vanaf groep 1 aandacht is voor de Engelse taal en kan natuurlijk ook prima dienst doen als basis voor het leren van de Engelse taal in de bovenbouw van een basisschool. Daarna sluit het tweetalig middelbaar onderwijs naadloos hierop aan. 

Waar en wat kost het? 

Engels is een unieke extra die Yes! Kinderopvang op geselecteerde locatie(s) aanbiedt. Ouders betalen niets extra's hiervoor. De locatie(s) met Engels vindt u in het locatieoverzicht en de filter.