Laatste nieuws

Startdata locatie Duivenvoorde in BinnensteBuiten bekend!

Startdata locatie Duivenvoorde in BinnensteBuiten bekend! |

  • Kinderdagverblijf (0-4): 3 juni 2024
  • Peuterspeelgroep (2-4): 26 augustus 2024 (na de zomervakantie)
  • BSO (4+): 15 juli 2024 (begin van de zomervakantie) 

Meer weten over kinderopvang in kindcentrum BinnensteBuiten? 
Kijk op deze website bij de opvangsoort van uw keuze!     

Reminder: opvang gesloten op 4 oktober 2024 

Reminder: opvang gesloten op 4 oktober 2024  |

Eén dag per jaar is er een ontwikkeldag voor onze pedagogisch professionals. In 2024 is deze dag op vrijdag 4 oktober. Er is dan géén opvang op het kinderdagverblijf, de peuterspeelgroep én de buitenschoolse opvang!  

Lees meer

Eén dag per jaar is er een ontwikkeldag voor onze pedagogisch professionals. In 2024 is deze dag op vrijdag 4 oktober. Er is dan géén opvang op het kinderdagverblijf, de peuterspeelgroep én de buitenschoolse opvang!  

Alle pedagogisch professionals van Yes! nemen op deze dag deel aan een interessant en leerzaam programma gericht op de inhoud van het pedagogisch werk. We zijn ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van de opvang ten goede komt. In 2024 is deze dag waarop de opvang is gesloten, op vrijdag 4 oktober. Deze dag valt buiten de opvangovereenkomst. Daarom betaalt u niet voor deze dag en kunt u deze dag niet ruilen. Omdat ons systeem het helaas (nog) niet toestaat om de betaling van deze dag vooraf te verwerken, ontvangt u van ons rond de ontwikkeldag het betaalde bedrag terug. Voor deze uren heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag. U dient dit zelf door te geven aan de Belastingdienst/Toeslagen.  

Feestelijke opening BSO Stenenkamer

Feestelijke opening BSO Stenenkamer |

Yes! Kinderopvang heeft na de herfstvakantie haar eerste BSO voor kinderen uit het speciaal onderwijs geopend. De BSO zit in basisschool De Steenen Kamer en kinderen van deze school kunnen hier voor en na schooltijd naar hartenlust spelen. Op dinsdag 24 januari 2024 was de feestelijke opening van deze nieuwe BSO.

Lees meer

Yes! Kinderopvang heeft na de herfstvakantie haar eerste BSO voor kinderen uit het speciaal onderwijs geopend. De BSO zit in basisschool De Steenen Kamer en kinderen van deze school kunnen hier voor en na schooltijd naar hartenlust spelen. Op dinsdag 24 januari 2024 was de feestelijke opening van deze nieuwe BSO.

Fijne samenwerking met school 

Tijdens de opening gaven Marianne Melgert, directeur van De Steenen Kamer en Kim de Jager, locatiemanager Yes! Kinderopvang, een toespraak. Daarin werd benadrukt dat ze allebei blij zijn met de fijne samenwerking. Daarna heeft Eva Klein, directeur Yes! Kinderopvang, de gemeente bedankt voor het mogelijk maken van het starten van de BSO plus locatie.

Opening door Jazlyn en wethouder Ronald de Meij

Daarna was het tijd voor de officiële opening. BSO-kindje Jazlyn knipte samen met wethouder Ronald de Meij het lintje door, onder luid applaus van alle aanwezigen. 
En toen was het tijd voor de activiteiten voor de kinderen en ouders. Zo kon er onder andere fruitspiesjes gemaakt worden, tasjes worden gekleurdn en er was een activiteit in de gymzaal. Het was een gezellige opkomst. Er waren collega's van Yes! Kinderopvang en De Steenen kamer aanwezig. Iedereen was enthousiast en kinderen en ouders deden actief mee aan de activiteiten. 

BSO Yes! Kinderopvang

De nieuwe BSO-locatie heeft een grote buitenruimte om te spelen en te ontdekken. De grote keuken biedt mogelijkheid om samen met de pedagogisch medewerkers lekkere gerechten te maken. Want samen koken is natuurlijk super leuk. Maar er is ook een fijne lichte groepsruimte waar de kinderen kunnen spelen of zich lekker kunnen terugtrekken met een boek of gewoon een beetje chillen. En er zijn kleinere groepen waardoor het niet te druk is voor de kinderen en er is gespecialiseerde begeleiding. Daarnaast is een nauw en fijn contact met school.

Tentoonstelling samen met De Blije Borgh

Tentoonstelling samen met De Blije Borgh |

De locatie Gerard Alewijnsstraat van Yes! Kinderopvang zit in het gebouw van zorgorganisatie De Blije Borgh. In de afgelopen weken zijn er vier workshops georganiseerd voor de bewoners van De Blije Borgh en kinderen van Yes! Kinderopvang. De workshops werden begeleid door het KunsThuis om de onderlinge verbinding tussen jongeren en ouderen to...

Lees meer

De locatie Gerard Alewijnsstraat van Yes! Kinderopvang zit in het gebouw van zorgorganisatie De Blije Borgh. In de afgelopen weken zijn er vier workshops georganiseerd voor de bewoners van De Blije Borgh en kinderen van Yes! Kinderopvang. De workshops werden begeleid door het KunsThuis om de onderlinge verbinding tussen jongeren en ouderen tot stand te brengen. Dit komt voort uit de subsidie die het Ondernemersfonds daarvoor ter beschikking stelt. Yes! Kinderopvang en De Blije Borgh zijn erg enthousiast over deze samenwerking.

Tentoonstelling De kinderen van het kinderdagverblijf en de BSO hebben samen met de bewoners mooie kunstwerken gemaakt tijdens de workshops, dit onder begeleiding van KunsThuis. Zij zetten zich in voor het creëren van verbinding via verschillende vormen van kunst. Op dinsdag 21 november was er de tentoonstelling om alle mooie kunstwerken te presenteren. Er was een grote opkomst! Bewoners, kinderen en pedagogisch medewerkers van de opvang, ouders, enkele opa’s en oma’s kwamen langs om de mooie kunstwerken te bekijken. Ook wethouder Jauharina Oelfke - ten Seldam (o.a. verantwoordelijk voor Kunst en Cultuur) was aanwezig en genoot zichtbaar van alle kunstwerken en de verbinding tussen de bewoners en de kinderen.

Verbinding tussen kinderen en ouderen Het thema van deze tentoonstelling was ‘Verbinding’. Dit initiatief is ontstaan omdat zowel Yes! Kinderopvang als De Blije Borgh het belangrijk vinden dat ouderen en kinderen met elkaar in contact kunnen komen. Dit heeft op beiden een positief effect. Als mensen, jong en oud, elkaar ontmoeten zorgt dit voor meer begrip voor elkaar en naast het voorkomen van eenzaamheid, brengt het vooral gezelligheid en interactie. Deze verbinding is in meerdere kunstvormen tot uiting gebracht: door te schilderen, met vilt en brooddeeg en verf. De kinderen en de ouderen hebben samengewerkt aan vier verschillende kunstwerken. De ouderen genoten zichtbaar van het samenzijn met de kinderen en ook de kinderen reageerden enthousiast op de activiteiten en het contact met de ouderen. Locatiemanager Christianne legt uit: ‘Dit kunstproject staat niet op zichzelf. We zoeken vaker de verbinding tussen de peuters en de bewoners; we bezoeken de afdelingen op verschillende momenten in het jaar op wisselende dagen zodat iedereen de kans heeft om elkaar te ontmoeten. Dit is soms tijdens samen fruit eten, andere keren zingen we samen of maken muziek, knutselen of bakken iets met elkaar. Deze momenten worden door alle betrokkenen enorm gewaardeerd.’

Nieuwe peuterspeelgroep in kindcentrum Binnenstebuiten

Nieuwe peuterspeelgroep in kindcentrum Binnenstebuiten |

Aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht wordt het nieuwe kindcentrum Binnenstebuiten gebouwd. Hier opent Yes! Kinderopvang naast een kinderdagverblijf (0-4) en buitenschoolse opvang (4+) ook een te gekke nieuwe peuterspeelgroep. Op de peuterspeelgroep spelen en ontwikkelen kinderen van 2 tot 4 jaar. De voorlopige startdatum staat op medio 2024. In...

Lees meer

Aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht wordt het nieuwe kindcentrum Binnenstebuiten gebouwd. Hier opent Yes! Kinderopvang naast een kinderdagverblijf (0-4) en buitenschoolse opvang (4+) ook een te gekke nieuwe peuterspeelgroep. Op de peuterspeelgroep spelen en ontwikkelen kinderen van 2 tot 4 jaar. De voorlopige startdatum staat op medio 2024. Inschrijven is wel al mogelijk!

Kinderopvang en onderwijs In het nieuwe kindcentrum Binnenstebuiten verzorgen Yes! Kinderopvang en basisschool De Twee Wieken opvang en onderwijs. De verregaande samenwerking zorgt voor eenheid in regels en (pedagogische) afspraken, waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één en waarbij ze optimaal profiteren van de kennis en ervaring van beide organisaties. De doorgaande ontwikkel- en leerlijn staat centraal; kinderen komen al op jonge leeftijd binnen en ontwikkelen zich voortdurend totdat ze klaar zijn voor het voortgezet onderwijs.  

Peuterspeelgroep Op de peuterspeelgroep spelen kinderen van 2 tot 4 jaar. De deskundige pedagogisch medewerkers bereiden peuters graag voor op de stap naar de basisschool. Op de peuterspeelgroep leren kinderen spelenderwijs eenvoudige routines en zelfstandige handelingen. Even in de kring zitten, zelf de jas aandoen en zelfstandig naar het toilet gaan en handen wassen zijn slechts enkele voorbeelden. Ook spelen de peuters er samen met leeftijdgenootjes. Kinderen ontwikkelen hierdoor belangrijke vaardigheden, zoals bijvoorbeeld taal, samenwerken, onderhandelen, incasseren en leiding nemen en aanvaarden.

Instroomlijst Na inschrijven komen de kinderen op de instroomlijst. Zes maanden voor de definitieve openingsdatum gaat Yes! Kinderopvang de plekken toewijzen. Ouders ontvangen dan een contract. Een goedgekeurd contract geeft ouders zekerheid over het plekje. Annuleren is gratis tot de dag waarop de opvang start, dus ouders zitten nog nergens aan vast als ze inschrijven en het contract goedkeuren.  

Meer informatie Klik hier voor meer informatie over de peuterspeelgroep. Direct inschrijven kan natuurlijk ook, klik hier om in te schrijven. 

Nieuw kinderdagverblijf in Zwijndrecht

Nieuw kinderdagverblijf in Zwijndrecht |

Bent u zwanger en op zoek naar een mooi nieuw kinderdagverblijf in Zwijndrecht? Aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht wordt het nieuwe kindcentrum BinnensteBuiten gebouwd. Hier openen we onder andere een nieuw kinderdagverblijf. De voorlopige startdatum staat gepland op 1 mei 2024. De startdatum kan nog wijzigen, omdat de bouw nog in volle ...

Lees meer

Bent u zwanger en op zoek naar een mooi nieuw kinderdagverblijf in Zwijndrecht? Aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht wordt het nieuwe kindcentrum BinnensteBuiten gebouwd. Hier openen we onder andere een nieuw kinderdagverblijf. De voorlopige startdatum staat gepland op 1 mei 2024. De startdatum kan nog wijzigen, omdat de bouw nog in volle gang is. Inschrijven is wel al mogelijk!

Kinderopvang en onderwijs in BinnensteBuiten In Binnenstebuiten vindt u naast een kinderdagverblijf ook een peuterspeelgroep, buitenschoolse opvang en basisschool De Twee Wieken. Hierdoor kan uw kind tot de middelbare school in de vertrouwde omgeving blijven. De overgang tussen kinderopvang en onderwijs is veel minder groot; de kinderen kennen immers de regels, afspraken, medewerkers en hun weg in het gebouw al. Er is een doorgaande ontwikkel- en leerlijn, want kinderen komen al op hele jonge leeftijd binnen en ontwikkelen zich voortdurend totdat ze klaar zijn voor het voortgezet onderwijs. 

Met een gerust hart (blijven) werken Tegelijkertijd geniet u op het kinderdagverblijf van onze kennis en ervaring. We bieden een vertrouwde en veilige plek waar uw kindje zich fijn voelt en zich optimaal kan ontwikkelen, zodat u met een gerust hart kunt (blijven) werken. Een keuze maken voor de opvang van uw kindje dat misschien nog niet eens geboren is, is vaak lastig en vol twijfel en emoties. Onze enthousiaste, betrokken en professionele medewerkers begrijpen dit en staan voor u klaar. Op het kinderdagverblijf verzorgen ze de kinderen, begeleiden ze de kinderen in hun ontwikkeling en bereiden ze de kinderen optimaal voor op de volgende stap. 

Meer informatie Op onze website vindt u veel informatie. Hier kunt u ook inschrijven. Zes maanden voor de definitieve openingsdatum gaan we de plekken toewijzen. Ziet u toch van de opvang af? Geen probleem, annuleren is gratis tot de dag waarop de opvang start.

Nieuwe locatie Yes! Kinderopvang in kindcentrum Binnenstebuiten

Nieuwe locatie Yes! Kinderopvang in kindcentrum Binnenstebuiten |

Aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht wordt het nieuwe kindcentrum Binnenstebuiten gebouwd. Hier opent Yes! Kinderopvang een kinderdagverblijf (0-4), peuterspeelgroep (2-4) en buitenschoolse opvang (4+). De voorlopige startdatum staat op 1 mei 2024. We zijn hierbij uiteraard afhankelijk van de oplevering van het pand. Daardoor kan de startdatum ...

Lees meer

Aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht wordt het nieuwe kindcentrum Binnenstebuiten gebouwd. Hier opent Yes! Kinderopvang een kinderdagverblijf (0-4), peuterspeelgroep (2-4) en buitenschoolse opvang (4+). De voorlopige startdatum staat op 1 mei 2024. We zijn hierbij uiteraard afhankelijk van de oplevering van het pand. Daardoor kan de startdatum dus nog wijzigen. Inschrijven is al wel mogelijk.   

Kinderopvang en onderwijs In het nieuwe kindcentrum Binnenstebuiten verzorgen Yes! Kinderopvang en basisschool De Twee Wieken opvang en onderwijs. De verregaande samenwerking zorgt voor eenheid in regels en (pedagogische) afspraken, waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één en waarbij ze optimaal profiteren van de kennis en ervaring van beide organisaties. De doorgaande ontwikkel- en leerlijn staat centraal; kinderen komen al op hele jonge leeftijd binnen en ontwikkelen zich voortdurend totdat ze klaar zijn voor het voortgezet onderwijs.  

Kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang (BSO) Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de opvang. Op het kinderdagverblijf kunt u bijvoorbeeld kiezen voor alle of 40 weken per jaar. Op de peuterspeelgroep kunt u gebruikmaken van kinderopvangtoeslag of subsidie. Op de BSO kiest u voor opvang voor en/of na schooltijd en/of in de vakanties. De kosten zijn per mogelijkheid en persoonlijke situatie anders. Via de Rekentool krijgt u per mogelijkheid direct inzicht in uw persoonlijke kosten en ziet u hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt.

Instroomlijst Na inschrijven komen de kinderen op de instroomlijst. Zes maanden voor de definitieve openingsdatum gaat Yes! Kinderopvang de plekken toewijzen. U ontvangt dan een contract om digitaal goed te keuren. Eenmaal goedgekeurd heeft u zekerheid over het plekje. Annuleren is gratis tot de dag waarop de opvang start; u zit dus nog nergens aan vast als u inschrijft en het contract goedkeurt.  

Meer informatie Op onze website vindt u veel informatie. Ook kunt u een e-mail sturen naar klantenservice@yeskinderopvang.nl voor meer informatie. Liever telefonisch contact? Mail ons uw gegevens en we nemen contact met u op! Zelf bellen kan ook van 10-12 en van 14-16 uur op 078 – 612 13 30; buiten de schoolvakanties van maandag t/m vrijdag en in de schoolvakanties op maandag, woensdag en vrijdag.

Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang bundelen de krachten

Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang bundelen de krachten |

Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang hebben op 22 juni de samenwerking tussen beide organisaties bekrachtigd door het formeel ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen werken nu ook al succesvol samen en zien er naar uit deze verder uit te breiden en te intensiveren.

Lees meer

Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang hebben op 22 juni de samenwerking tussen beide organisaties bekrachtigd door het formeel ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen werken nu ook al succesvol samen en zien er naar uit deze verder uit te breiden en te intensiveren.

Optimaal profiteren van twee expertises

Een aantal basisscholen van OZHW werkt al op meer dan 10 locaties succesvol samen met Yes! Kinderopvang. Beide partijen willen deze samenwerking verder uitbreiden en intensiveren in de vorm van kindcentra, waarbij zowel onderwijs als opvang onder één dak plaatsvindt en beide organisaties nauw samenwerken. Deze samenwerking zorgt voor eenheid in regels en (pedagogische) afspraken, waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één en waarbij ze optimaal profiteren van de twee expertises. In de kindcentra staat de doorgaande ontwikkel- en leerlijn centraal; kinderen komen al op hele jonge leeftijd binnen en ontwikkelen zich voortdurend totdat ze klaar zijn voor de middelbare school.

Intensieve samenwerking

De voordelen van deze samenwerking merken ook de ouders. Zij profiteren van een betere coördinatie tussen school- en kinderopvangactiviteiten en kunnen rekenen op een soepele overgang tussen kinderopvang en basisschool. Reinoud de Vries, Voorzitter College van Bestuur van OZHW geeft aan: “Onze kindcentra 'Hart van Meerdervoort’ en ‘Sterrenwacht’ in Zwijndrecht zijn al mooie voorbeelden waar intensief wordt samengewerkt tussen kinderopvang en onderwijs. Met de realisering van ons nieuwste kindcentrum aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht gaan we nog een stap verder. Daar zie je straks ook in het gebouw zelf terug dat school en opvang nauw samenwerken. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Om met die nieuwe start te beginnen hebben beide organisaties een nieuwe naam voor het kindcentrum bedacht, die de visie van beide organisaties op onderwijs en opvang weerspiegelt. Maar voor die onthulling moeten we nog even geduld hebben, de nieuwe naam wordt op 28 juni bekendgemaakt”.

Kinderopvangorganisaties bieden verkorte opleiding tot pedagogisch medewerker

Kinderopvangorganisaties bieden verkorte opleiding tot pedagogisch medewerker |

Na het succes van voorgaande jaren is het dit jaar weer mogelijk om bij Yes! Kinderopvang, Kinderopvang SKR en SOL Ambacht in één jaar pedagogisch medewerker te worden. Iedereen die 27 jaar of ouder is, minimaal een diploma MBO niveau 3 of Havo heeft en de Nederlandse taal goed beheerst, kan deelnemen aan dit bijzondere initiati...

Lees meer

Na het succes van voorgaande jaren is het dit jaar weer mogelijk om bij Yes! Kinderopvang, Kinderopvang SKR en SOL Ambacht in één jaar pedagogisch medewerker te worden. Iedereen die 27 jaar of ouder is, minimaal een diploma MBO niveau 3 of Havo heeft en de Nederlandse taal goed beheerst, kan deelnemen aan dit bijzondere initiatief. Net als vorig jaar wordt de opleiding op niveau 4 gegeven. Meer weten? Volg op dinsdag 9 mei om 19:30 uur de online informatieavond en lees verder hoe je je kunt aanmelden.  

In de praktijk

De kinderopvangorganisaties zijn samen met Variva Edu Academy in 2019 gestart met dit concept. De deelnemers aan de opleiding leren het vak in een leuke en leerzame werkomgeving. Ze volgen wekelijks vier lesuren, verzorgd door deskundige docenten van Variva Edu Academy. Daarnaast werken ze zestien tot twintig uur per week op de groep. Hiervoor krijgen ze niet alleen een jaarcontract en salaris, maar ook professionele en intensieve begeleiding van pedagogisch medewerkers. De studiebelasting is zo’n acht tot twaalf uur per week.  De verkorte mbo-4-opleiding start weer medio september 2023 en is erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. 

Meer informatie

Ben jij gemotiveerd en een doorzetter? Ben je (misschien) geïnteresseerd? Wil je meer informatie? Grijp je kans! Volg op 9 mei van 19:30 tot 20:30 uur de online informatieavond. Aanmelden kan t/m 9 mei 12:00 uur via personeelszaken@yeskinderopvang.nl. Je krijgt veel informatie en hoort hoe je kunt solliciteren. Kun je de online informatieavond niet volgen en heb je wel interesse of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar personeelszaken@yeskinderopvang.nl.