Laatste nieuws

Nieuwe peuterspeelgroep in kindcentrum Binnenstebuiten

Nieuwe peuterspeelgroep in kindcentrum Binnenstebuiten

Aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht wordt het nieuwe kindcentrum Binnenstebuiten gebouwd. Hier opent Yes! Kinderopvang naast een kinderdagverblijf (0-4) en buitenschoolse opvang (4+) ook een te gekke nieuwe peuterspeelgroep. Op de peuterspeelgroep spelen en ontwikkelen kinderen van 2 tot 4 jaar. De voorlopige startdatum staat op medio 2024. Inschrijven is wel al mogelijk!
 
Kinderopvang en onderwijs 
In het nieuwe kindcentrum Binnenstebuiten verzorgen Yes! Kinderopvang en basisschool De Twee Wieken opvang en onderwijs. De verregaande samenwerking zorgt voor eenheid in regels en (pedagogische) afspraken, waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één en waarbij ze optimaal profiteren van de kennis en ervaring van beide organisaties. De doorgaande ontwikkel- en leerlijn staat centraal; kinderen komen al op jonge leeftijd binnen en ontwikkelen zich voortdurend totdat ze klaar zijn voor het voortgezet onderwijs.  

Peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep spelen kinderen van 2 tot 4 jaar. De deskundige pedagogisch medewerkers bereiden peuters graag voor op de stap naar de basisschool. Op de peuterspeelgroep leren kinderen spelenderwijs eenvoudige routines en zelfstandige handelingen. Even in de kring zitten, zelf de jas aandoen en zelfstandig naar het toilet gaan en handen wassen zijn slechts enkele voorbeelden. Ook spelen de peuters er samen met leeftijdgenootjes. Kinderen ontwikkelen hierdoor belangrijke vaardigheden, zoals bijvoorbeeld taal, samenwerken, onderhandelen, incasseren en leiding nemen en aanvaarden.

Instroomlijst 
Na inschrijven komen de kinderen op de instroomlijst. Zes maanden voor de definitieve openingsdatum gaat Yes! Kinderopvang de plekken toewijzen. Ouders ontvangen dan een contract. Een goedgekeurd contract geeft ouders zekerheid over het plekje. Annuleren is gratis tot de dag waarop de opvang start, dus ouders zitten nog nergens aan vast als ze inschrijven en het contract goedkeuren.  
 
Meer informatie 
Klik hier voor meer informatie over de peuterspeelgroep. Direct inschrijven kan natuurlijk ook, klik hier om in te schrijven.