Laatste nieuws

Kinderdagverblijf De Were heeft een nieuwe tuin!

Kinderdagverblijf De Were heeft een nieuwe tuin!

De afgelopen periode heeft de buitenruimte van kinderdagverblijf De Were in Zwijndrecht een volledige make-over gehad. De nieuwe tuin zit boordevol nieuwe functies waarmee we de ontwikkeling van de 0 tot 4-jarigen stimuleren. Onlangs is de tuin in het bijzijn van alle kinderen en ouders feestelijk geopend. Met leuke activiteiten konden ze gelijk van de nieuwe tuin ‘proeven’. Nancy Dokman, één van de nieuwe locatiemanagers waarmee we het team van locatiemanagers flink hebben uitgebreid, verrichte de officiële openingshandeling. 

Spelenderwijs leren in de tuin
In de wilgentunnel verstoppen de kinderen zich met veel plezier. Ze spelen er hun fantasieverhalen en komen er tot rust. Op het verkeersplein leren kinderen alles over stoplichten, voertuigen en oversteken. De zandbak daagt uit tot het verkennen van de wereld van gevoel, structuur, samenwerken en zelfontwikkeling. In het huisje spelen kinderen rollenspellen en door te klimmen en klauteren op de glijbaan en de trap ontwikkelen ze hun motoriek. De tuin heeft ook een echte vertelstoel om voor te lezen en plaatjes te bekijken. Dit is niet alleen plezierig, het is ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Lekker samen bladeren door boekjes prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en de sociaal-emotionele vaardigheden. Locatiemanager Nancy: ”De pedagogisch medewerkers zien de kinderen al een aantal weken genieten van de nieuwe tuin. De peuters beleven veel plezier op het verkeersplein, in het speelhuis of bij de vertelstoel.”

Feestelijke opening
Zo’n fantastische nieuwe tuin moet natuurlijk gevierd worden! Nancy vertelt over de leuke openingsmiddag: ‘Tijdens deze middag konden kinderen visjes vangen, schat zoeken in de nieuwe zandbak of zeedieren zoeken in de wilgentunnel. Een ballonenartiest zorgde voor mooie creaties en de kinderen genoten zichtbaar.” Ook voor de pedagogisch medewerkers is het een feestje om met de kinderen buiten te zijn. “De tuin zorgt voor meer verbinding met de kinderen omdat het samenspel bevorderd wordt door de verschillende onderdelen in de tuin”, legt Dokman uit. Wil jij ook in zo’n leuke, helemaal op de ontwikkeling van kinderen ingerichte tuin werken? En wil je dan ook nog een bonus van € 1000,- ontvangen? Meld je dan snel [hier] aan op https://yeskinderopvang.nl/werken.html.