Laatste nieuws

Tuin locatie De Were wordt volledig vernieuwd

Tuin locatie De Were wordt volledig vernieuwd

En is straks niet meer terug te herkennen. De hele tuin wordt vernieuwd en krijgt uitdagende nieuwe speeltoestellen en allerlei nieuwe leuke en leerzame functies! Met het ontwerpen van de nieuwe tuin is namelijk ook rekening gehouden met de ontwikkeling van het kind. Dit geeft naast een fraai uiterlijk, een diepere laag aan de speelplaats. Zo spelen de kinderen straks met veel plezier buiten én leren ze ook nog spelenderwijs. 

Nieuwe inrichting en pedagogische doelen
De wilgentunnel
De wilgentunnel biedt natuurlijke verstopplaatsen, plekjes om tot rust te komen of een fantasiespel te spelen.

Verkeersplein
Peuters begeven zich in de regel nog niet zelfstandig in het verkeer. Maar het verkeer is er altijd, hoe jong een kind ook is. Welke kleuren heeft een stoplicht? En wat betekenen die? Hoe zien verschillende voertuigen eruit? Wanneer moet het kind stoppen en wanneer kan het oversteken? Op deze manier leren ze hier spelenderwijs mee om te gaan.

De zandbak
Zand is allereerst een natuurlijk materiaal dat vele vormen kan aannemen en dat door de structuur uitdaagt om te ontdekken. Zand daagt uit tot het verkennen van de wereld van gevoel, structuur, samenwerken en zelfontwikkeling. 
Zand is voor de ontwikkeling van alle zintuigen ook erg belangrijk. De huid beslaat ruim 95% van ons lijf. Die huid heeft zintuiglijke prikkels nodig om te kunnen waarnemen. Een kind dat een verscheidenheid aan natuurlijke materialen krijgt aangeboden zal ook het gevoel, zowel fysiek als emotioneel, beter ontwikkelen.

Het speelhuisje
Kinderen leren rollenspel spelen in een speelhuisje. Ze kunnen hier hun activiteiten herbeleven en daardoor verwerken. Ook kunnen ze angsten overwinnen door waar ze bang voor zijn na te spelen. Ze bedenken oplossingen in hun spel voor problemen waar ze tegenaan lopen in het “echte” leven. Ze spelen moeilijke en leuke situaties na om het een goede plek te geven. Kinderen spelen graag vadertje en moedertje. Hier komen dan belevenissen aan bod van het eigen gezin. Een speelhuisje met een glijbaan en trap ontwikkelt het kind ook zijn/haar motoriek mee. Het moet klimmen en klauteren om naar boven te komen en ontdekt verschillende technieken om de glijbaan af te glijden. 

Plantaan bomen
Deze bomen zorgen voor natuurlijke schaduw en voor een natuurlijk uitstraling van het plein.

De vertelstoel
Samen een boekje lezen en plaatjes bekijken, het is voor jong én oud een heerlijk en rustgevend moment. Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Wanneer uw kindje wordt voorgelezen, maakt het bovendien op een aangename manier kennis met de wereld van de boeken.

De tuinverbouwing vindt plaats van 12 t/m 29 oktober 2021. We kijken uit naar de nieuwe tuin!