Laatste nieuws

Kindcentrum Nova locatie Bolnes feestelijk geopend

Kindcentrum Nova locatie Bolnes feestelijk geopend

Vrijdag 23 maart was het dan zo ver; de opening van Kindcentrum Nova locatie Bolnes. Openbare basisschool De Bosweide verzorgt het onderwijs op deze locatie aan de Grevelingenhof 1, Yes! Kinderopvang organiseert er de peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang. En samen met alle kinderen is de opening feestelijk ingeluid.

Intensieve samenwerking
Alle bezoekers kwamen naar de grote nieuwe gymzaal van de school, onder begeleiding een toepasselijk welkomstmuziekje. De stemming zat er al meteen goed in. Er was een mooi logo van karton voor de onthulling. Alle kinderen van het kindcentrum hadden een mooie ster gemaakt en die hingen als slingers door de hele zaal Karin van der Hoek (directeur Bosweide) en Yvonne de Snoo (locatiemanager Yes! Kinderopvang) vertelden in hun speech dat ze blij zijn met deze mooie samenwerking en dat er vanaf nu nog intensiever samengewerkt gaat worden, zodat kinderen nog meer kunnen schitteren. Locatiemanager Yvonne: ‘Wij zorgen met elkaar voor alle sterren (kinderen) in het kindcentrum en zorgen dat iedereen zijn talent kan ontwikkelen, of dit nu bij de peuters, in de klas of BSO is.’ Het logo werd onthuld met een luide knal en confetti en er werd flink gedanst. Op de vraag of de kinderen het logo mooi vonden klonk een eenstemmig ‘ja’. Binnenkort is het officiële logo op de muur van het kindcentrum te zien.

Kindcentrum Nova
De openbare basisscholen van OZHW en de kinderopvangorganisaties Kibeo en Yes! Kinderopvang hebben hun krachten gebundeld. Als sterke, onafhankelijke partijen met ieder hun eigen expertise ontwikkelen zij unieke kindcentra in Zwijndrecht, Barendrecht en Ridderkerk. Alle kindcentra dragen de naam Kindcentrum Nova. Het is een vertrouwde omgeving waar kinderen van jongs af aan komen, waar opvang, onderwijs, sport- en spelactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten. Het is een tweede thuis waar kinderen van peuter tot en met groep 8 alles krijgen wat ze nodig hebben om zich te optimaal te ontwikkelen, waar normen, waarden en regels steeds hetzelfde zijn en waar ieder kind zich gezien en gehoord voelt. Een unieke plek waar kinderen de hele dag stralen en waar ze een schitterende basis leggen voor de rest van hun leven. Pas als ze naar de middelbare school gaan, verlaten ze de vertrouwde omgeving van Kindcentrum Nova. Ze zijn dan goed voorbereid op wat komen gaat.

Nieuwe vorm
Nova betekent zowel nieuw als ster. In Kindcentrum Nova vinden kinderen een nieuwe vorm van opvang en onderwijs. Zij zijn de sterren die er de hele dag schitteren. Door hun talenten aan te spreken en een podium te geven, gaan de kinderen stralen. Vanuit deze basis kunnen ze zich optimaal ontwikkelen in Kindcentrum Nova. Het maakt dan niet uit of een kind onderwijs heeft, of opvang, of meedoet aan geweldige sport- en spelactiviteiten, of gebruikmaakt van ondersteuning zoals bijvoorbeeld logopedie, de visie op wat kinderen nodig hebben is overal in het kindcentrum gelijk.   

Meer informatie
Kindcentrum Nova heeft een website: www.kindcentrumnova.nl. Hierop vindt u meer informatie en de locaties. Wilt u meer weten over een locatie? Neem dan contact op met de locatie van uw keuze. De gegevens vindt u ook op de website. Actuele informatie vindt u op de Facebookpagina van Kindcentrum Nova.