Moet ik iets doorgeven als mijn kind vier jaar wordt?

Op vierjarige leeftijd nemen de kinderen afscheid van het kinderdagverblijf en peuterspeelgroep/-zaal. Ze gaan dan naar de basisschool en buitenschoolse opvang. Ruim voor deze leeftijd gaat u op zoek naar een geschikte basisschool en eventueel buitenschoolse opvang. Wij staan geheel vrijblijvend voor u klaar om u daarbij te helpen. 

 

Eerste oriëntatie basisschool via deze website

[Hier] vindt u een overzicht van basisscholen en de daarbij behorende buitenschoolse opvang. 

 

Onze medewerkers denken graag met u mee

Onze ervaren medewerkers weten als geen ander hoe het is om een geschikte basisschool voor uw kind te moeten kiezen. Yes! werkt samen met diverse basisscholen en kent uw kind; een goede basis om met u mee te denken over een geschikte basisschool voor uw kind.   

 

Keuze basisschool bepaalt niet automatisch de BSO-keuze

Welke basisschool u ook kiest, u kunt altijd gebruik blijven maken van de diensten van Yes! Kinderopvang.  
 
 

Buitenschoolse opvang van Yes!?

U kunt uw contract eenvoudig omzetten naar een BSO-contract. Opnieuw inschrijven is dus niet nodig. U regelt het [hier] in 'Mijn opvang'. 
 
 

Geen buitenschoolse opvang (van Yes!)?

U moet uw kindje bij ons uitschrijven en rekening houden met een opzegtermijn van één maand. U regelt het [hier] in 'Mijn opvang'.
 
 

Wat als uw kind vlak voor of in de zomervakantie 4 jaar wordt?

De Belastingdienst voorziet in een mogelijkheid om langer kinderopvangtoeslag voor het kinderdagverblijf te krijgen als kinderen vlak voor of in de zomervakantie 4 jaar worden. U leest er [hier] meer over.   
 
U kunt hier alleen gebruik van maken als het mogelijk is op de groep van uw kind. Wij passen dan de einddatum van uw contract aan, zodat uw kind ook in de zomervakantie nog gebruik kan maken van het kinderdagverblijf. Deze regeling heeft de Belastingdienst alleen voor de zomervakantie. Rondom alle andere schoolvakanties is dit helaas niet mogelijk.

Soms zijn kinderen al zo erg toe aan school en de bso dat ze niet meer passen op het kinderdagverblijf. Dan vinden wij het omwille van het kind en de groep niet meer gepast om uw kind langer op het kinderdagverblijf te houden. In dat geval zullen wij met u in gesprek gaan om te kijken of we u een beter passend alternatief kunnen bieden, bijvoorbeeld op de bso. Dit voorbehoud geldt voor ieder kinderdagverblijfcontract dat wij op welk moment dan ook verlengen na vierjarige leeftijd. 
 
Indien wij uw contract op uw verzoek hebben aangepast moet u zelf de wijziging nog aan de Belastingdienst doorgeven. U bent zelf verantwoordelijk voor het al dan niet ontvangen van (de juiste) kinderopvangtoeslag. Wij adviseren ouders dit altijd vooraf te checken bij de Belastingdienst. Yes! Kinderopvang is niet aansprakelijk als de Belastingdienst de regeling (tussentijds) wijzigt of annuleert.
 
Stuur [hier] de afdeling Planning een e-mail indien u gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid. Zij bekijken dan of het mogelijk is. Indien het mogelijk is, passen zij uw contract aan en ontvangt u bericht.