Stage bij Yes! Kinderopvang

Yes! Kinderopvang is een erkend opleidingsbedrijf. Met verschillende relevante opleidingen hebben we afspraken gemaakt over plaatsen voor stagiair(e)s. De praktijkbegeleider van Yes! coördineert de stages. 

 

Maatschappelijke stages 

Jaarlijks bieden we een beperkt aantal maatschappelijke stageplaatsen aan. De maatschappelijke stages vinden plaats op een locatie voor buitenschoolse opvang, en in een aantal vooraf vastgestelde schoolvakanties. 

Nieuwsgierig naar de ervaringen?

Wil je ook je maatschappelijke stage bij Yes! Kinderopvang doen? Stuur dan een e-mail naar de klantenservice! Zorg wel dat je er op tijd bij bent!     

 

VMBO Carrousel

Yes! Kinderopvang neemt deel aan VMBO Carrousel. VMBO-leerlingen uit het derde en vierde leerjaar bezoeken bedrijven en instellingen om te proeven aan diverse praktijkwerkzaamheden. Bij Yes! Kinderopvang maken ze kennis met het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en kinderrestaurant. Tijdens het bezoek voeren ze ook taken uit. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een kindje een fruithapje of een flesje geven, de peuters een verhaaltje voorlezen en met grotere kinderen een kleine activiteit uitvoeren. 

VMBO Carrousel is een landelijke vorm van beroepenoriëntatie. De leerlingen maken een ronde langs verschillende deelnemende bedrijven uit diverse branches en sectoren. Op deze manier oriënteren ze zich op de arbeidsmarkt en op mogelijke beroepen en vervolgopleidingen. Op de werkvloer krijgen ze een beter beeld van de inhoud van de werkzaamheden, zeker als ze zelf ook werkzaamheden uit moeten voeren. Ze kiezen bewuster voor een beroeps- of opleidingsrichting en zijn beter gemotiveerd. Na een verantwoorde keuze zal de uitval minder zijn en is de kans op een goede plek op de arbeidsmarkt groter. De VMBO Carrousel draagt bij aan een kansrijke beroepskeuze en aan goed gemotiveerde beroepskrachten van morgen. Yes! Kinderopvang steekt hier graag tijd en energie in en verwelkomt VMBO'ers met open armen.

VMBO Carrousel is in 2005 ontwikkeld door de samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de sectoren Zorg, Welzijn en Sport in Groningen en Drenthe. Het initiatief breidt zich steeds verder uit over Nederland en over andere sectoren zoals Groen, Techniek en Economie. Aan de basis ligt de actieve samenwerking tussen VMBO-scholen, bedrijven en instellingen en de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Yes! Kinderopvang is er trots op hierin te kunnen participeren en bij te kunnen dragen aan een bewustere beroeps- en opleidingskeuze van VMBO-leerlingen.

Stuur voor meer informatie over de VMBO Carrousel bij Yes! Kinderopvang een e-mail naar de klantenservice.