Vakantieopvang voor basisschoolleerlingen

Yes! organiseert vakantieopvang voor kinderen die op de basisschool zitten. De kinderen genieten dan van bijzondere activiteiten en uitstapjes, vaak rondom een thema dat de kinderen erg aanspreekt. Vakantieopvang een feest voor de kinderen!


In de door Yes! vastgestelde vakantieweken, bekijk ze [hier]

De vakantieopvang vindt plaats in door Yes! vastgestelde hele weken, van 07:00 tot 18:30 uur. Dit zijn altijd hele weken! Ze vinden hun oorsprong in de vakanties van het basisonderwijs. Het kan voorkomen dat een schoolvakantie start op een vrijdag voorafgaand aan de vakantieweek. Toch organiseren we dan op deze vrijdag géén vakantieopvang. Wel is er dan uiteraard opvang waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. Lees er [hier] meer over.   

 

Locaties

Vakantieopvang organiseren we op een aantal locaties in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk. Niet alle kinderen hebben dus vakantieopvang op de locatie waar ze in de schoolweken opvang hebben.  

 

Aanmelden voor de vakantieopvang maand van tevoren in Mijn opvang

 • In verband met de voorbereidingen van de activiteiten is het noodzakelijk dat we uiterlijk een maand van tevoren weten welke kinderen we in de vakantie mogen verwelkomen. 
 • Heeft u vaste dagen en heeft u een maand of langer voordat de vakantie start de dag(en) niet afgemeld? Dan rekenen we op uw kind op de vaste dag(en) en telt de week mee als afgenomen vakantieweek.
 • Afmeld en toch opvang nodig op de vaste dag(en)? Geen probleem! Laat het even weten op de groep. Als er plaats is op de groep, zorgen de medewerkers ervoor dat de afmelding ongedaan wordt gemaakt.
 • Afgemelde dagen kunt u op een andere dag in een vakantieweek inzetten. Hoe? Meld uw kind een maand of langer voor de start van de vakantie aan. Wij keuren de aangemelde dag goed als er plek is op de groep. Dat hoort u twee weken van tevoren. Een aangemelde dag kunt u niet annuleren of ruilen.
 • Bij flex-dagen geldt de gebruikelijke termijn voor aanmelden van twee weken. U heeft plaatsgarantie en kunt de aangemelde dag niet annuleren of ruilen.
 • Weet u pas korter dan een maand voordat de vakantie start dat uw kind niet komt? Dan horen wij dit uiteraard ook graag even, dat wij niet onnodig op uw kind wachten. Ondanks het afmelden kunt u deze dag dan helaas niet op een ander moment gebruiken en de week telt mee als gebruikte vakantieweek. Vanaf een maand voor de start van de vakantie rekenen wij op en maken wij kosten voor uw kind.    
 • Heeft u binnen een maand op een andere dag in de vakantie opvang nodig? Of heeft u meer dagen opvang nodig? Dat kan via [incidentele opvang].
 • Hoe u uw kind aan- en afmeldt voor de vakantieopvang, leest u hieronder.   

 

VASTE DAGEN 

Bij de Planning in 'Mijn opvang' ziet u op de vaste dagen groene blokjes. Dat betekent dat wij uw kind op deze dagen verwachten.  Let op: indien u heeft gekozen voor minder vakantieweken, staan er toch groene blokjes in alle vakantieweken! Dat komt omdat wij niet weten welke weken u opvang nodig heeft.  

Het is dus belangrijk dat u uw kind minimaal een maand voorafgaand aan de vakantie afmeldt in Mijn opvang en aanmeldt op de juiste dagen en weken!

 • Bij uw kind gaat u naar 'Planningen'
 • Klik op de groene button rechtsboven om de opties te openen
 • Kies 'Afwezig melden'. 
 • Op deze manier afgemelde dagen kunt u op een andere dag in een vakantieweek inzetten. 
 • Gebruikt u meer weken dan contractueel is afgesproken? Dan brengen wij de meer gebruikte weken in rekening. Door in de planning terug te kijken, kunt u zelf tellen hoeveel weken u opvang heeft gehad. In uw contract vindt u het aantal afgesproken weken.     

FLEXIBELE DAGEN 

Bij de Planning in 'Mijn opvang' ziet u op alle dagen witte blokjes. Witte blokjes staan voor ‘Onregelmatig/Door te geven'. Wij weten dus nog niet wanneer we uw kind mogen verwelkomen.  

Uiterlijk twee weken van tevoren geeft u door wanneer uw kind komt. Doet u dit later, dan kunnen we helaas niet garanderen dat er nog plaats is. 

Dit doet u bij Planning, via de groene button. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u de vakantie niet meer annuleren of ruilen. 

 

Altijd welkompakket 

Bij de Planning in 'Mijn opvang' ziet u op alle dagen in de vakanties witte blokjes. Witte blokjes staan in de legenda van Mijn Opvang voor ‘Onregelmatig/Door te geven’. Omdat u een Altijd welkompakket heeft, verwachten we uw kind op alle dagen, ook in de vakanties. 

Komt uw kind een dag niet? Meld uw kind dan een maand van tevoren af in Mijn opvang. Dat doet u bij Planning, via de groene button en afwezig melden.   

 

Nog geen vakantieopvang? Bereken [hier] uw netto kosten!

 

Kan ik op ieder moment de vakantieopvang starten of aanpassen? 

Ja, u kunt op ieder moment de vakantieopvang starten of aanpassen. Waar moet u rekening mee houden? 
 • Gaat u minder uren afnemen? Dan hanteren wij een opzegtermijn van één maand.
 • Stelt u het aantal vakantieweken naar beneden toe bij? Houd dan rekening met het minimum aantal vakantieweken per kalenderjaar. 
 • Bij een tussentijdse wijziging, berekenen we de kosten naar rato en verdelen we de kosten over de resterende maanden van het jaar.
 • Wilt u de vakantieopvang volledig stoppen? Ook dan blijft het minimum aantal vakantieweken van kracht. Met ingang van het nieuwe kalenderjaar kunt u er -afhankelijk van uw pakket- voor kiezen om geen vakantieopvang af te nemen.