Laatste nieuws

Peuterspeelgroep Voorn waant zich in onderwaterwereld

Peuterspeelgroep Voorn waant zich in onderwaterwereld

Op de peuterspeelgroep van Yes! Kinderopvang spelen kinderen van 2 tot 4 jaar. Peuters ontwikkelen er belangrijke vaardigheden en raken alvast vertrouwd met de basisschool. Ook wordt er met verschillende leerzame thema’s gewerkt. Peuterspeelgroep de Voorn in Ridderkerk heeft onlangs aan het thema ‘onderwaterwereld’ gewerkt. Het lokaal werd omgetoverd tot een onderwaterwereld en de kinderen waanden zich helemaal in de wondere wereld onder het water.

Het leeft echt in de groep
Op de peuterspeelgroep worden regelmatig leuke en leerzame thema’s behandeld. Pedagogisch medewerker Wendy van Adel vertelt over het laatste thema ‘Het is geweldig om kinderen helemaal mee te nemen in de thema’s. Tijdens dit thema hebben we het lokaal omgetoverd tot een onderwaterwereld. Kinderen keken hun ogen uit! Ze hebben mooie kwallen geknutseld, op een raam zijn visjes geplakt met blauwe slierten als water zodat het net een onderwaterwereld is. De kinderen hebben de mooiste vissen van de zee geverfd en hebben visjes van groot naar klein geplakt. Er worden liedjes over dit thema gezongen en boekjes voorgelezen. Ook worden er activiteiten aangeboden met het proefje ‘drijven en zinken’. De kinderen worden helemaal meegnomen in het thema, het leeft echt in de groep.’

Voorbereiding op de basisschool
De deskundige medewerkers van Yes! Kinderopvang bereiden uw peuter graag voor op de stap naar de basisschool. Op de peuterspeelgroep leert uw kind spelenderwijs eenvoudige routines en zelfstandige handelingen. Even in de kring zitten, zelf de jas aandoen en zelfstandig naar het toilet gaan en handen wassen zijn slechts enkele voorbeelden. Ook speelt uw peuter er samen met leeftijdgenootjes. Kinderen ontwikkelen hierdoor belangrijke vaardigheden, zoals bijvoorbeeld taal, samenwerken, onderhandelen, incasseren en leiding nemen en aanvaarden. Een eventuele achterstand in de ontwikkeling signaleren de medewerkers al vroegtijdig, waardoor kinderen op jonge leeftijd de juiste begeleiding kunnen krijgen.

Meer informatie en inschrijven
Bent u nieuwsgierig de peuterspeelgroep aan de Voorn in Ridderkerk? Kijk dan eens op hun Facebookpagina. En meer informatie over de peuterspeelgroep vindt u hier. Wilt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en/of inschrijven? Klik dan hier! Deze service is kosteloos en verplicht u tot niets … bij Yes! gaat u namelijk pas betalen als uw kind daadwerkelijk van de opvang gebruikmaakt. Liever direct contact met een medewerker? Bel of mail dan naar de klantenservice: 078 – 612 13 30 of klantenservice@yeskinderopvang.nl.