Laatste nieuws

Spelen op de peuterspeelgroep is een feestje voor peuters

Spelen op de peuterspeelgroep is een feestje voor peuters

Kinderen van twee tot vier jaar spelen bij Yes! Kinderopvang tijdens de schoolweken twee of meer dagdelen per week op de peuterspeelgroep. Spelenderwijs leren ze eenvoudige routines en worden ze goed voorbereid op de basisschool. De pedagogisch medewerkers volgen de ontwikkeling van de peuters op de voet. Ze dagen de peuters uit om gebruik te maken van nieuwe materialen en om mee te doen aan activiteiten. Ook stimuleren ze de zelfredzaamheid. Voor de peuters is spelen op de peuterspeelgroep één groot feest!   

Ridderkerk
Onze peuterspeelgroepen in Ridderkerk zitten allemaal in een basisschool. Hierdoor kennen de kinderen het gebouw en de onderbouwleerkrachten al als ze op vierjarige leeftijd naar school gaan. Geleidelijk aan maken de kinderen kennis met het basisschoolleven, waardoor de overgang een stuk kleiner is. De meeste peuterspeelgroepen in Ridderkerk zijn ook onderdeel van Kindcentrum Nova. Daar werken we op pedagogisch en praktisch gebied intensief samen met het onderwijs. Geleidelijk aan maken de kinderen op de peuterspeelgroep kennis met het basisschoolleven.

Meer informatie
Yes! Kinderopvang heeft peuterspeelgroepen in Zwijndrecht, Heerjansdam en in Ridderkerk op maar liefst zeven locaties. Op de Gerard Alewijnszstraat 1 en op de Grevelingenhof 1 is in ieder geval nog plek voor nieuwe peuters. Ouders kunnen gebruikmaken van kinderopvangtoeslag of van een subsidieplaats. Inschrijven is gratis. Meer informatie over de peuterspeelgroep vindt u hier