Coronamaatregelen vóór 16 maart 2020

13 maart 2020

Graag informeren we u over een besluit dat ons crisisteam vanochtend heeft genomen in verband met klassen die naar huis gestuurd worden of die niet naar school mogen komen door personeelstekort veroorzaakt door het Coronavirus.

Na lang wikken en wegen blijkt het voor ons helaas niet haalbaar om kinderen op schooldagen op andere tijden dan de gewone bso-tijden op te vangen, zoals we dit wel bij reguliere studiedagen doen. Scholen die kinderen naar huis sturen is een calamiteit waar wij momenteel helaas niet op kunnen anticiperen. We begrijpen dat u hier wellicht wel op rekent als de scholen kinderen naar huis sturen. Door de Coronacrisis kunnen wij aan deze verwachting helaas niet voldoen. Onze focus ligt op het continueren van de reguliere opvang. Daar zetten wij ons met man en macht voor in.

Onze bso's zijn dus ook voor de kinderen die geen school hebben, alleen op de gewone bso-tijden open. Indien er reguliere studiedagen gepland zijn die de school laat doorgaan, is de bso uiteraard wel langer open. Deze dagen vindt u dan in Mijn opvang waar u uw kinderen er ook voor kunt aanmelden.

Het spijt ons u niets anders te kunnen berichten en hopen op uw begrip te mogen rekenen.


1 maart 2020

In een persconferentie vandaag (zondag) is duidelijk geworden dat het aantal besmettingen met het Coronavirus in Nederland helaas is toegenomen en dat het RIVM de richtlijnen aanvult. Om besmetting met en verspreiding van het Coronavirus te voorkomen volgt Yes! Kinderopvang de richtlijnen van het RIVM. Daarom vragen we u om niet naar de opvanglocatie te komen als u (of uw kind) mogelijk het Coronavirus zou kunnen hebben. Wanneer is dit?

  • Als u in de afgelopen twee weken in een risicogebied bent geweest of contact hebt gehad met een (mogelijke) patiënt met het Coronavirus (risicogebieden zijn: China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran, de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië)

    én

  •     gezondheidsklachten hebt zoals hoesten, kortademigheid of koorts.

Meer informatie over het Coronavisrus vindt u hier: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.

Onze medewerkers vragen we om naast de andere richtlijnen van het rivm (zoals regelmatig handen wassen, in de binnenkant van de elleboog hoesten en niezen en papieren zakdoekjes gebruiken) bovenstaande in acht te nemen.

We vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn en hopen voor de veiligheid van de kinderen en medewerkers op uw medewerking te mogen rekenen.


1 maart 2020

Graag wijzen wij u erop dat wij in verband met het Coronavirus de richtlijnen van het RIVM volgen. De informatie van het RIVM vindt u [hier].  Klik door om meer te lezen over onze maatregelen tijdens de Coronacrisis