Laatste nieuws

In de herfstvakantie genieten van friettafel Verhage

In de herfstvakantie genieten van friettafel Verhage

Juist als gezond eten en water drinken hoog in het vaandel staan, is een uitstapje naar familierestaurant Verhage Kort Ambacht een groot feest. De kinderen van de vakantieopvang locatie Frits Vogelstraat genoten deze herfstvakantie dan ook enorm van een heuse friettafel.

Yes! sluit milieuweken Ridderkerk af in het Reijerpark

Yes! sluit milieuweken Ridderkerk af in het Reijerpark

De bso-kinderen van Yes! Kinderopvang hebben tijdens de milieuweken Ridderkerk meegedaan aan 'Eten en zo', een project van het Centrum voor Natuur-, Milieu- en Duurzaamheidseducatie (NME). Vijf weken lang hebben de kinderen allerlei activiteiten rondom voeding, bewegen, natuur en recycling gedaan. Het project is onlangs afgesloten tijdens een middag vol leuke entertainment!

Spelen op de peuterspeelgroep is een feestje voor peuters

Spelen op de peuterspeelgroep is een feestje voor peuters

Kinderen van twee tot vier jaar spelen bij Yes! Kinderopvang tijdens de schoolweken twee of meer dagdelen per week op de peuterspeelgroep. Spelenderwijs leren ze eenvoudige routines en worden ze goed voorbereid op de basisschool. De pedagogisch medewerkers volgen de ontwikkeling van de peuters op de voet. Ze dagen de peuters uit om gebruik te maken van nieuwe materialen en om mee te doen aan activiteiten. Ook stimuleren ze de zelfredzaamheid. Voor de peuters is spelen op de peuterspeelgroep één groot feest! 

Geen Yes! Kinderopvang meer op de locatie Reijerweg

Geen Yes! Kinderopvang meer op de locatie Reijerweg

Op de locatie Reijerweg werken Yes! Kinderopvang en basisschool De Regenboog naar volle tevredenheid met elkaar samen. Het bestuur van De Regenboog (PCPO) wil op alle scholen samenwerken met dezelfde kinderopvangorganisatie. Als enige school werkt De Regenboog samen met Yes! Kinderopvang. Daarom stoppen de peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang van Yes! Kinderopvang op deze locatie per 1 augustus 2018. SKR neemt het stokje over.

Nieuwe groep kinderdagverblijf Ridderkerk is open!

Nieuwe groep kinderdagverblijf Ridderkerk is open!

Ons eerste kinderdagverblijf in Ridderkerk opende half juni 2017 haar deuren. Vanwege het grote succes hebben we onlangs een tweede groep op deze locatie geopend! Hierdoor hebben we nog enkele plekken beschikbaar op locatie Voorn. Wacht niet te lang met aanmelden! 

Nieuwe christelijke peuterspeelgroep in Heerjansdam

Nieuwe christelijke peuterspeelgroep in Heerjansdam

We bereiden de kinderen op de peuterspeelgroep goed voor op de stap naar de basisschool. In het RaJuBiBos aan de Sportlaan in Heerjansdam gaan de peuters naar De Rank (christelijk basisonderwijs) of naar de Koningin Julianaschool (openbaar basisonderwijs). Tot nu toe ontbrak de christelijke component op de peuterspeelgroep. Omdat we in het RaJuBiBos de samenwerkende partner zijn die kinderopvang verzorgt, heeft PIT kinderopvang & onderwijs ons gevraagd om er ook een christelijke peuterspeelgroep te starten. Deze nieuwe peuterspeelgroep is vanaf 3 oktober open en sluit uitstekend aan op het christelijke basisonderwijs van De Rank. 

Kinderdagverblijf Yes! Ridderkerk; fijne plek voor kinderen

Kinderdagverblijf Yes! Ridderkerk; fijne plek voor kinderen

Yes! Kinderopvang opende op 12 juni jl. haar eerste kinderdagverblijf in Ridderkerk. En vele kinderen hebben deze fijne plek al gevonden. We zijn nu ruim drie maanden open en het is geweldig om te zien hoe de kinderen elkaar gevonden hebben. Zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers hebben hun draai al goed gevonden’, aldus locatiemanager Lineke Reuvekamp.

Christelijke peuterspeelgroep Admiraal de Ruyterlaan stopt

Christelijke peuterspeelgroep Admiraal de Ruyterlaan stopt

Openbare basisschool De Bron in Hendrik-Ido-Ambacht bood vanaf februari 2015 tijdelijk onderdak aan onze christelijke peuterspeelgroep. Hierdoor konden peuters die een onderkomen hadden op de Witte de Withstraat toen we daar moest verhuizen, de christelijke peuterspeelgroep toch gewoon afronden voordat ze naar de basisschool gaan. Nu deze periode voorbij is, stopt de christelijke peuterspeelgroep aan de Admiraal de Ruyterlaan. Na de herfstvakantie 2017 zal Kinderopvang Ambacht hier een reguliere peuterspeelgroep starten.

Yes! opent christelijke peuterspeelgroep in Heerjansdam

Yes! opent christelijke peuterspeelgroep in Heerjansdam

Op de Sportlaan, in het RaJubiBos, krijgt Yes! Kinderopvang er een peuterspeelgroep bij. De nieuwe peuterspeelgroep sluit goed aan op de christelijke identiteit van basisschool De Rank. Hierdoor ontstaat er ook voor peuters waarvan de ouders de voorkeur geven aan de christelijke identiteit, een doorgaande leerlijn in Heerjansdam. De christelijke peuterspeelgroep start op dinsdag 3 oktober en is open op dinsdag- en donderdag van 08:30 tot 11:30 uur.

Activiteiten Milieuweken Ridderkerk

Activiteiten Milieuweken Ridderkerk

Onze bso-kinderen in Ridderkerk doen tijdens de milieuweken Ridderkerk mee aan 'Eten en zo', een project van het Centrum voor Natuur-, Milieu- en Duurzaamheidseducatie (NME). Locatiemanager Yvonne de Snoo is erg enthousiast: "Vijf weken lang gaan we met de kinderen allerlei activiteiten doen rondom voeding, bewegen, natuur en recycling. In het Reijerpark en NME Centrum sluiten we het project op 6 oktober af met een middag vol leuke entertainment, zoals waterdiertjes bekijken en brood bakken."